Lesmateriaal

Speciaal voor professionals die met kinderen werken, heeft KidzKlix de KLIKKIST ontwikkeld. Dit is een uitgebreid lespakket waarmee u uw kinderen een belevingsles gaat geven in de buitenlucht. Dit lespakket is ontwikkeld vanuit de praktijk van ruim zes jaar workshops in het veld. Nadat we vele honderden workshops aan duizenden kinderen hadden gegeven, wilden we een les annex workshop ontwikkelen die door de onderwijs professional zelf gegeven kan worden, zonder tussenkomst van onze KidzKlix fotografen.In dit lespakket zit onze kernwaarde besloten; belevingsonderwijs in de buitenlucht. Met behulp van de fotocamera laten we kinderen de wereld door hun eigen ogen zien en vast leggen. Ze gaan zelf op onderzoek uit en leggen vast wat hen boeit. De camera niet als doel, maar als middel.

Ondanks dat KidzKlix voornamelijk NME-doelstellingen nastreeft, hebben we besloten het lespakket een bredere scope te geven, zodat meerdere thema’s kunnen worden benut. Voorbeelden zijn lente, herfst, monumenten, de straat, etc. Telkens zullen nieuwe thema’s worden uitgewerkt in een lesmodule en toegevoegd worden aan het aanbod. Het is zelfs mogelijk om een lesmodule met een specifiek thema in samenwerking op te zetten.

Het reserveren van de KLIKKIST is heel eenvoudig. U kiest uw thema in het bestelformulier, vult dit formulier volledig in en verzendt dit. U krijgt dezelfde dag nog een bevestiging en een factuur. Nadat die is betaald, ontvangt u een unieke en tijdelijke inlogcode die toegang geeft tot het online lesmateriaal. U kunt de les dan alvast voorbereiden. Het lespakket bevat de volgende onderdelen;
Lesmodule 1 (in de klas, voorbereiding op het thema met opdrachten)
Lesmodule 2 (in de klas, voorbereiding op het thema met opdrachten)
Lesmodule 3 (de buitenles)
Lesmodule 4 (in de klas, uitwerken van het beeldmateriaal)

In de modules 1 en 2 wordt informatie gegeven over het gekozen thema en daarin zijn opdrachten verwerkt voor de kinderen. Deze modules zijn bedoeld om ze te motiveren voor de eigenlijke buitenles en ze kennis mee te geven over het thema. In lesmodule 3 beschrijven we hoe een workshop gegeven kan worden. In lesmodule 4 wordt uitgelegd wat er met het fotomateriaal uit de workshop kan worden gedaan.

In de lesmodules zijn links verwerkt die linken naar;
– Instructiefilmpje over de workshop en het thema
– Instructiefilmpje hoe de camera te bedienen
– Link naar de Kahoot! NatuurKwizzzz
– Link naar een slideshow met fotomateriaal over het thema

Op een door u gekozen datum wordt de buitenles gegeven en u ontvangt een dag tevoren de KLIKKIST op het opgegeven adres. De kist bevat de volgende onderdelen;
– 30 Camera’s met geheugenkaartjes
– 2 Geheugenkaartlezers
– 5 Opladers
– 1 Syllabus
– 1 Inkijkexemplaar ‘Van nature klikt het!’
– 2 KidzKlix petten
– Promotiemateriaal
– Checklist

Nadat de workshop is gegeven, komen wij de kist weer bij u ophalen.
Wij laden de cameraatjes op, formatteren de geheugens, resetten de cameraatjes, maken de cameraatjes schoon en controleren de kist op compleetheid. Dit zit allemaal bij de prijs inbegrepen.

Tarieven;
KLIKKIST
voor een dag € 75,00  
KLIKKIST voor twee dagen € 100,00
KLIKKIST voor een week € 350,00
KLIKKIST voor een trimester € 500,00


Reserveringsformulier voor de KLIKKIST

  Vul alle velden in als u de KlikKist wilt reserveren. Wilt u een workshop boeken, sla dit gedeelte dan over.


  LenteHerfstDe StraatMonumenten

  Alle velden zijn verplicht om in te vullen.


  Mocht u uiteindelijk toch liever deze workshop door een van onze KidzKlix fotografen willen laten geven, dan zijn dit de tarieven. De kosten voor de kist vervallen dan. Die is inclusief.

  1e  fotograaf tot 12 kinderen € 200,00*
  2e fotograaf van 12 tot 24 kinderen € 100,00*
  3e fotograaf voor meer dan 24 kinderen € 100,00*

  * Exclusief reiskosten à € 0,19 per kilometer.

  Gebruik in dat geval onderstaand formulier.


   LenteHerfstDe StraatMonumenten

   Alle velden zijn verplicht om in te vullen.