Lesmodule Monumenten

In samenwerking met gemeenten kunnen wij een lesmodule inrichten die de groep leidt langs een aantal karakteristieke monumenten van jullie stad, dorp, of omgeving. Zowel voor de Gemeente als voor de kinderen is het belang tweeledig. Met maar één doel; aandacht schenken aan cultureel, historisch erfgoed. Door de kinderen langs deze markante plekken te leiden en ze daar ter plaatste iets over te vertellen, beklijft die informatie beter. Zeker als je ze daar ook nog een mooie fotoreportage van laat maken.

Voor iedere stad, of dorp kunnen wij de looproute samen stellen langs een aantal van die monumenten. De lesmodule is dan helemaal op maat voor die locatie. Pas na opdracht passen we die aan op jullie situatie. Onze fotograaf gaat op pad om de route alvast te lopen en de foto’s te maken. Vervolgens passen we de lesmodule aan met de informatie over die monumenten. Daarvoor nemen wij ook contact op met jullie Gemeente om te kijken of zij het project willen adopteren voor alle basisscholen in hun Gemeente.

Naderhand kunnen er diverse doelen zijn met de gemaakte foto’s. Die worden beschreven in lesmodule 4. Ook dat kan eventueel in samenspraak gebeuren met jullie Gemeente. Wellicht dat die een ruimte beschikbaar kunnen stellen voor een expositie, of een ander manier om aandacht te geven aan de foto’s die de kinderen hebben gemaakt.

Onderstaand zie je als voorbeeld een overzicht van de monumenten in de Gemeente Putten. Langs deze monumenten loopt de workshop. De foto’s zijn opgenomen in de lesmodule. Achtereenvolgens zie je ‘Het vrouwtje van Putten’, de dorpspomp, de monumentale linden, de Hervormde kerk en een oud winkelpandje.