Particulieren

Ouder en kind workshop

Bart Stornebrink geeft deze workshop al vele jaren. Op vaste data in het jaar organiseert KidzKlix samen met hem de ouder/kind (opa/oma/oom/tante/verzorgende) fotoworkshop tegen een speciaal KidzKlix tarief. Een mooie gelegenheid om samen met uw (klein)zoon of (klein)dochter te gaan fotograferen in de natuur. Dat mag met de eigen camera zijn, maar uiteraard stellen wij ook cameraatjes ter beschikking. De workshop is voor ieder niveau geschikt. De leeftijd van het kind is 8 t/m 14 jaar.

   

De workshop ziet er als volgt uit; we starten met het spelen van de Kahoot! KidzKlix Natuurkwizzzz. om de kinderen warm te laten draaien voor de workshop. Uiteraard zit de quiz vol met natuurweetjes en is dus verantwoord educatief.

Dan delen we de leencameraatjes uit en leggen kort uit hoe ze werken. Niet te technisch, want het zijn zeer gebruiksvriendelijke camera’s van het merk Nikon. De deelnemers maken een selfie, zodat de gemaakte foto’s zijn te koppelen aan de fotograaf.

Daarna trekken we het natuurgebied in. We gaan zo’n twee uur de mooiste foto’s maken van alles wat we vinden. De fotograaf vertelt interessante natuurweetjes en legt je uit hoe je daar een spannende foto van kunt maken.

Na het fotorondje gaan we terug naar de binnen locatie waar de cameraatjes worden ingeleverd. De deelnemers nuttigen wat lekkers en doen zo’n 45 minuten even wat voor zichzelf. De fotograaf selecteert in de tussentijd ter plaatse de mooiste foto’s uit en presenteert die op een beamer of tv-scherm en legt uit waarom dat mooie foto’s zijn. Het betreft een selectie van de twintig mooiste beelden van die dag, ongeacht welk kind de foto heeft gemaakt. Er wordt dus niet per kind geselecteerd. De deelnemers mogen de mooiste foto van de dag kiezen en de winnaar krijgt een leuke attentie.

Naderhand mailt de fotograaf de fotoselectie, de selfies en een professionele fotoreportage die de KidzKlix fotograaf van deze middag heeft gemaakt naar de deelnemers.

Hoe ziet deze workshop eruit?

9:30 uur tot 10:15 uur quiz en uitleg aan de deelnemers, cameraatjes uitdelen
10:15 uur tot 12:15 uur fotograferen in het veld
12.15 uur tot 13.15 uur fotoselectie door de fotograaf (pauze)
13:15 uur tot 14:00 uur fotobespreking en jurering door de deelnemers
14.00 uur prijsuitreiking en einde workshop

Data en locaties in 2023

Volgen later in het jaar.

Tarieven

Prijs per deelnemend duo is € 95,00. 1 extra kind € 25,00. Boeking per twee koppels 20% korting. Dit is inclusief locatiehuur, koffie, thee, fris, iets lekkers en een leuke attentie voor de winnaar van de dag. Minimaal aantal deelnemers is 6 (3 duo’s), maximaal aantal is 12 (6 duo’s).

Contact

Wilt u een privé ouder en kind workshop, kijkt u dan op de site van Bart en neem rechtstreeks contact op met hem; http://bartfotografie.eu/ouder-en-kind
Als u interesse heeft in een ouder/kind workshop op een van bovenstaande vaste data, stuur dan het contactformulier op, of bel met Bart Stornebrink, 0653384575.

Kinderfeestje

Is uw kind jarig en wilt u een leerzame, verantwoorde en moderne buitenactiviteit, dan is een workshop natuurfotografie de meest geschikte kinderworkshop die u op het internet zult vinden. Deze workshop heeft als doel kinderen in aanraking te laten komen met de mooie natuur in Nederland, ze daar iets van te leren en ze bij te brengen dat het belangrijk is om er in de toekomst zuinig mee om te gaan. Maar het is vooral een ontzettend leuke fotomiddag! Deze workshop wordt uitgevoerd door onze fotograaf Bart Stornebrink via zijn eigen bedrijf Bart Fotografie in opdracht van KidzKlix.

Uw zoon of dochter nodigt de kinderen uit en u regelt de verjaardag locatie met wat lekkers. Wij komen op de afgesproken tijd naar de feestlocatie, of direct naar de fotolocatie. Soms is het mogelijk voor ouders om een feestlocatie te huren aansluitend op een natuurgebied, zodat vertrek en aankomst daar kan plaats vinden. Deze fotolocatie bepalen we in overleg. De workshop is geschikt voor kinderen van 9 tot 13 jaar.

De workshop ziet er als volgt uit; we starten met het spelen van de Kahoot! Natuurkwizzz om de kinderen warm te laten draaien voor de workshop. Uiteraard zit de quiz vol met natuurweetjes en is dus verantwoord educatief. Dan delen we de leencameraatjes uit (ze mogen ook met hun eigen camera fotograferen) en leggen kort uit hoe ze werken. Niet te technisch, want het zijn zeer kindvriendelijke camera’s van het merk Nikon Coolpix. De kinderen maken een selfie, zodat de gemaakte foto’s zijn te matchen aan de fotograaf.
Dan reizen we naar een mooi natuurgebied in de buurt (maximaal 10 minuten). Daar gaan we zo’n twee uurtjes de mooiste foto’s maken van alles wat we vinden. De fotograaf vertelt interessante natuurweetjes en legt de kinderen uit hoe je daar een spannende foto van kunt maken.
Na het fotorondje gaan we terug naar de feestlocatie en de cameraatjes worden ingeleverd.

De fotograaf selecteert ter plaatse de mooiste foto’s en presenteert die op een beamer of tv scherm en legt uit waarom dat mooie foto’s zijn. De kinderen mogen de mooiste foto van de dag kiezen en de winnaar krijgt een leuke attentie. De ouders zorgen voor de beschikbaarheid van een beamer, een tv of smartboard, zodat de foto’s gepresenteerd kunnen worden. In overleg bepalen we ook wat de prijs voor de mooiste foto zal zijn en wie daar voor zorgt. Naderhand mailt de fotograaf de fotoselectie en de selfies van de kinderen.

Schema volledige workshop;
13.30 uur tot 14.15 uur quiz en uitleg aan de kinderen, cameraatjes uitdelen
14.15 uur tot 15.30 uur fotorondje van en naar de feestlocatie
15.30 uur tot 16.30 uur fotoselectie door de fotograaf (pauze voor de kinderen)
16.30 uur tot 17.00 uur fotobespreking en jurering door de kinderen
17.00 uur prijsuitreiking en einde workshop

Deze workshop kan ook gegeven worden als ochtendprogramma.

Tarieven;
Basistarief € 175,00 (exclusief reiskosten à € 0,21 per km.), duur 3,5 uur, maximaal 12 kinderen.

Opties;
– Sfeerreportage met groepsfoto van de workshop; € 25,00
Lesboek ‘Natuurfotografie voor de junior fotograaf’; € 20,00
– Extra fotograaf bij meer dan 12 kinderen; € 100,00

Contact

Als u interesse heeft in een workshop tijdens uw kinderfeestje, stuur dan het contactformulier op, of bel met Bart Stornebrink, 0653384575.