Jeugdgezondheidszorg

Sinds de oprichting van Stichting KidzKlix in 2013 is er altijd de ambitie geweest om vooral die kinderen te bereiken die het meeste effect hebben van een natuuractiviteit. Behalve het educatieve karakter blijkt er voor sommige kinderen ook een therapeutisch effect te zijn.

Resultaten

Na het draaien van een aantal pilots bij verschillende zorginstanties zijn wij tot de conclusie gekomen dat een KidzKlix fotoworkshop in de natuur meer is dan een leuk uitje. Therapeuten en begeleiders hebben ervaren dat er een dynamiek op gang komt die uniek is te noemen. Kinderen ‘met een rugzakje’ blijken toegankelijker te worden en vinden vaak de rust die ze elders missen.

Deze kinderen reageren extra positief op de mix van natuurbeleving, fotografie, het gebruik van een echte camera, hier en daar een leuk natuurweetje en het terugzien van hun eigen foto’s achteraf. Met dit effect kunt u als zorgprofessional aan de slag.

  

Vormgeving van de workshop

Omdat elke zorgvraag een andere aanpak vraagt, spreken we vooraf met u af hoe we de workshop vormgeven. De duur, de locatie en de onderdelen van de workshop kunnen we naar wens aanpassen. Ook de intensiteit van de begeleiding stemmen we vooraf af.

De fotografen die wij inzetten hebben ervaring met dit type workshop en kunnen zich uitstekend voegen in de methodiek van de zorginstelling.

Leeftijd en ontwikkelingsniveau

Het is goed te vermelden dat onze leeftijdsindeling van 7 t/m 12 jaar in dit geval het ontwikkelingsniveau van het kind betreft en niet per se de daadwerkelijke geboorteleeftijd. Dus een maximale geboorteleeftijd hanteren we hier dus niet.

De kinderen (en volwassenen) moeten wel ontvankelijk zijn voor een korte instructie van de zeer gebruiksvriendelijke cameraatjes. De techniek is allemaal heel basic. De beleving staat voorop.

Financiering

De financiering van deze workshops is divers en ook daarin kunnen we samen optrekken. We bekijken of het binnen het PGB past, of er fondsen reeds aanwezig zijn, of dat we gezamenlijk een projectaanvraag doen bij een subsidieverstrekker.

Tarieven

Basistarief € 200,00 (exclusief reiskosten à € 0,21 per km.)
Duur 3,5 uur.

Opties;
– Sfeerreportage met groepsfoto van de workshop; € 25,00
Lesboek ‘Natuurfotografie voor de junior fotograaf’; € 20,00
– Extra fotograaf bij meer dan 15 kinderen; € 100,00

Contact

Als u interesse heeft in een workshop van KidzKlix, of u heeft een vraag, stuur dan het contactformulier op, of bel met Bart Stornebrink, 0653384575.