Goed huwelijk tussen KidzKlix en gemeentes

KidzKlix bestaat nu ruim tien jaar. In al die jaren hebben we honderden scholen van binnen gezien en zijn we met duizenden kinderen de plaatselijke natuur in getrokken. En iedere keer weer met onze missie om kinderen de natuur te laten beleven en ze ook het nut van de natuur voor de mens in te laten zien. Maar ook dat het niet zo goed gaat met de natuur in Nederland en wat zij eraan kunnen doen om die natuur een handje te helpen voor nu en vooral ook voor later.
Het gebruik van een fotocamera (die ze altijd van ons te leen krijgen) zorgt ervoor dat ze met meer focus gaan speuren naar leuke natuurvondsten. Het terug kijken op een groot beeldscherm levert altijd weer die verbazing op hoe mooi de natuur is, maar ook dat zij zelf die foto’s hebben gemaakt!

De aanhouder wint, want we zijn dit jaar helemaal in beeld gekomen van diverse gemeentes.
Deze gemeentes zijn met ons een samenwerking aangegaan; Apeldoorn, Putten, Epe, Voorst, Renkum, Utrecht en Berg en Dal. Er zijn diverse samenwerkingsverbanden uit voortgevloeid en van een aantal hebben we een hele mooie subsidie ontvangen. KidzKlix probeert zoveel mogelijk samen te werken met de lokale NME organisaties, zodat we ook hele mooie natuurgebieden kunnen aanbieden aan de scholen. De verwachting is dat we volgend jaar verder gaan uitbreiden door Nederland. In Friesland, Zeeland, Zuid Holland, Texel, Utrecht, Gelderland en Flevoland lopen al enkele jaren een aantal samenwerkingen.

Onderstaand tref je een selectie van de gemaakte foto’s van de afgelopen maanden.

10-03-3e

Afbeelding 1 van 100

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.