Gemeentes hebben ons gevonden!

Al vele jaren proberen wij samenwerking te zoeken met gemeentes. Om zo via een van hun projecten de scholen binnen te komen. En natuurlijk staat bij ons natuurbeleving en natuureducatie centraal. Dus het wachten was op een klik. Want van nature klikt het bij ons! Eindelijk was het dan zover in Apeldoorn.
De motivatie luidde als volgt: ‘Het college vindt dat dit initiatief past binnen de doelstelling van de Subsidieregeling Inwonersinitiatieven. De aanvraag bevordert het welzijn van alle kinderen, ongeacht de sociaal-economische achtergrond. Daarnaast draagt het op een inclusieve manier bij aan natuureducatie bij deze groep’.
Zo, die kwam even binnen zeg. Daar is over nagedacht en we zijn dan ook heel trots dat we deze erkenning hebben gekregen. Vijfentwintig basisscholen mogen deelnemen. Inmiddels hebben we daar al negen van te gast gehad dit najaar. Het vervolg zal zijn in het voorjaar van 2023.
Ontzettend leuk om te zien hoe enorm verschillend alle scholen zijn binnen één gemeente. Maar ze hebben allemaal één ding gemeen; alle kinderen zijn dol op natuur! Ongeacht het kleurtje, de afkomst of religie. Het geeft hoop voor de toekomst als je ziet hoe kinderen daar totaal niet mee bezig zijn, met die onmiskenbare verschillen. In de natuur is iedereen gelijk. En ook tijdens het beoordelen van de foto’s naderhand, gunt iedereen elkaar het succes. Bijgaand hebben we alvast een digitale foto-exposite gemaakt van de allermooiste foto’s. Wordt vervolgd!

Gemeente-Apeldoorn-fotoselectie-najaar-2022-05

Afbeelding 1 van 67

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.